Total de visualitzacions de pàgina:

Dades personals

Arbúcies, La Selva
c/ Pont, 2 17401 Arbúcies Tel. 972 860 421 biblioteca@ajarbucies.cat HORARIS D'HIVERN: Matins: dijous i divendres de 10 a 13 Tardes de dilluns a divendres de 16.30 a 20 HORARIS D'ESTIU: Matins: dimecres, dijous i divendres de 10 a 13 Tardes: de dilluns a dijous de 16.30 a 20

CALENDARI D'ACTIVITATS

dilluns, 15 d’abril de 2013

El Gorg negre, de Margarida Aritzeta

El Gorg negre

 


Aquest és l'últim títol de novel·la juvenil que ha publicat l'escriptora catalana Margarida Aritzeta. Tot i que és nascuda a Valls, la tenim molt relacionada amb les nostres contrades: hi té família i amics. Tant és així, que el seu últim llibre juvenil ha estat inspirat en el Gorg negre de la riera de Gualba. Un dels llocs més encisadors del nostre Montseny. La trama del llibre, també recorre llocs ben propers com el Castell de Montsoriu.


Tot i que el llibre està pensat per uns 14 o 15 anys, vam fer una prova amb una àvida lectora d'Arbúcies, que té 12 anys, l'Ona Pla Serra, a la qual no la va espantar la gruixudària del llibre. El va anar llegint capítol rera capítol, i sabem que així l'anava explicant a família i amics.

A l'escola, va presentar un breu resum amb tant entusiasme, que després molts companys volien llegir el mateix llibre ... una bona oportunitat per Sant Jordi, si esteu en aquesta franja d'edat i us agradaria una història amb màgia i del Montseny. L'Ona ens el va resumir així:

"Hi havia una vegada una nena que es deia Alba, que vivia amb els seus avis perquè havia perdut la seva mare i el seu germà. Només com a record d'ells dos, tenia un collaret amb les seves fotos.
Una nit, l'Alba va somiar que el seu germà  Adam, l'ajudava a llençar una pedra arran d'aigua, perquè voltés diverses vegades. Al matí, l'Alba es va despertar amb la pedra a la mà ... i també en un món nou!.

En aquell món va conèixer un follet anomenat Queralt i els seus tres gossos. Juntes superaran els homes sense rostre que volen matar l'Alba. Les nenes, pel camí, trobaran molta gent assassinada! Per què? 

També anirà al Castell de Montsoriu on trobarà el seu amor. Per escapar del castell  hauran de passar per un túnel subterrani que va a parar a un riu. Allà es banyen i el cavaller troba l'espasa per vèncer un drac..."

Gràcies Ona, per haver participat en aquest bloc, i recordeu que estem oberts a què ens porteu els comentaris dels llibres que llegiu, sigui quina sigui la vostra edat!.

Si us animeu a llegir El Gorg negre  pròximament el tindrem a la teva biblioteca, la d'Arbúcies.


 


I no oblideu també per aquest Sant Jordi, l'altre llibre de la Margarida: El pou dels maquis


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada